Днес на Евро 2020: Испания стартира с големи надежди и мач срещу Швеция

© Reuters

Смач срещу Швеция в Севиля един от фаворитите за европейската титла – Испания, стартира участието си на финалите. Шампионът от 2008 и 2012 г. ще опита да запази традицията и да не губи на старта на големи първенства.

„Фурия роха“ има и предимство, като ще играе мачовете си на стадион „Картуха“ в Севиля. Двубоят с Швеция от група Е е тази вечер от 22 часа и ще бъде излъчен по „Диема“ и „Диема Спорт 2“.

Считаният за фаворит испански тим впечатли с големия брой голове, който вкара в квалификациите, но има срещу себе си силната шведска защита. Освен това скандинавците показват голямо израстване при треньора си Яне Андерсон.

Преди началото на европейското Швеция е в серия от пет поредни победи, като във въпросните мачове допусна само един гол. Испанският състав е с три победи от пет мача, но няма да може да разчита на капитана си Серхио Бускетс, който беше заразен с коронавирус малко преди началото на Евро 2020.

Програмата от четвъртия ден на турнира ще открият Шотландия и Чехия. Двата тима се изправят един срещу друг на „Хемпдън парк“ в Глазгоу от 16 часа в мач от група D.

Срещата е важна и за двата отбора, след като Англия победи Хърватия преди ден.

За Шотландия това ще бъде първа поява на голямо първенство от световното през 1998 г. Островитяните ще разчитат и на традицията, като в четири мача нямат загуба срещу Чехия.

От 19 часа в Санкт Петербург един срещу друг се изправят Полша и Словакия в мач от група Е. Поляците ще разчитат на голямата си звезда Роберт Левандовски за силно начало, но срещу себе си ще имат съперник, който знае как да се представя добре в защита.

В последните си осем мача Словакия има само една загуба.

 

 

Източник: Дневник

Comments

comments