Джип блъсна две деца в София, едното е починало

БГНЕС
БГНЕС

Две момичета на около 14 години са блъснати вчера на столичния бул. “Никола Вапцаров” от джип “Тойота”, като едното от тях е починало на път за болницата.

По предварителна информация джипът е ударил двете момичета, докато са пресичали булеварда в участък, обозначен със светофарна уредба. Пострадалите момичета незабавно са откарани за оказване на медицинска помощ, но на път към болницата едното дете е починало, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал около 19.40 часа до пешеходната пътека в района на болница „Токуда“. 

 

м-маринов

Младен Маринов заяви, че по случая е образувано досъдебно производство. „Водачът е спрял, оказал е помощ, пробата му за алкохол е отрицателна“, каза още министърът. „Не става само с глоби и репресивни мерки, призовавам на всички самосъзнанието да е по-високо. Опасността не е само на пешеходната пътека – тя е преди пешеходната пътека и след нея“, добави Маринов.

В последните дни станахме свидетели на няколко катастрофи, при които пострадаха деца. „Един миг невнимание преобръща живота“, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Той призова родителите през есенно-зимния сезон да обличат децата си с по-светли дрехи, а колоездачите задължително да носят светлоотразителни дрехи или елементи по себе си.

Вътрешният министър съобщи, че в понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност. Много идеи има, голяма част от тях са приведени в действие, но в крайна сметка всичко опира до поведението на всеки един участник в движението, повтори пак министърът.

 

 

Източник: БГНЕС

Comments

comments