/ВИДЕО/ Директорът на МВР-Благоевград Н. Хаджиев: Проверката по случая с бития в РУ-Сандански мъж не е приключила, все още няма резултат!

Все още не е приключила проверката след сигнала на Благоевград Нюз, по случая с пребитият в РУ-Сандански Красимир Методиев, това потвърди на пресконференция днес, директорът на ОД на МВР – Благоевград старши комисар Николай Хаджиев. Той заяви, че се очаква проверката да приключи до 4-5 дни, като веднага след това ще бъде уведомена медията ни, защото именно след наш сигнал и публикация, започна въпросната проверка.

Припомняме, че 37-годишният  Красимир Методиев от Кресна се свърза с екипа ни в началото на тази година , за да сигнализира за полицейско насилие, приложено върху него. Предисторията на случая започва на 2 януари, когато от дома на ловеца Страхил И. в Кресна изчезват две ловни пушки и патрони. Кражбата става в новогодишната нощ, когато мъжът не е в дома си.

Криминалистите в Сандански започнали да разследват кражбата  на оръжие и боеприпаси. Разследването им започва с проверка на 10 лица, известни на полицията и с минали криминални прояви, сред тях е Красимир Методиев.

На 3 януари, около 7:50 часа сутринта, докато семейството на Методиев още спи, в дома му идват униформени, които започват обиск, без да му обяснят причината, по негови думи. Мъжът имал сблъсък с униформените и по време на протестите, през декември, което той смята, че е станало и причина за последващите действия срещу него.

Малко след това е отведен за разпит в Сандански, а по пътя разбира, че ще бъде разпитан, именно заради кражбата, станала преди дни в Кресна.

На входа на полицейското управление Методиев забелязва полицая Ивайло Баладжанов, който отправя обиди и закани му нанася силен удар. Красимир разказва, че няколко часа е държан и бит, именно от този полицай, който му заявил, че до 3 дни трябва да напусне страната, иначе щели да го  „наредят“ и вкарат отново в затвора.

Мъжът е с епилепсия и в един момент здравословното му състояние се влошава и се налага полицаите да го заведат в болница. Странното е, че въпреки ясните следи от ударите медикът, който извършва прегледа, прави заключение, че е в добро здравословно състояние.

След като се срещнахме с Красимир Методиев, екипът ни подаде сигнал до директора на ОД на МВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев, в който описахме подробно данните, които получихме от Методиев и приложихме заснетия видеоматериал. Нашата молба бе, да бъде извършена проверка, която да установи имало ли е превишаване на права на униформен служител, както и полицейско насилие.

На 11 януари получихме информация, че е започнала вътрешна проверка по случая, а Красимир Методиев е бил разпитван от служители на МВР, изпратени от София. По думите на Красимир всички са се държали професионално. За разлика от поведението на Баладжанов при последното му посещение в полицията в Сандански, в този случай на Методиев проверяващите осигурили пълно спокойствие, за да разкаже случилото се, както и са го уверили, че ще си свършат работата съвестно.

По непотвърдена информация, срещу И.Баладжанов е имало и други сигнали.

Ние продължаваме да следим случая, за да ви информирааме какъв ще бъде резултата от проверката.

Comments

comments