Директор, агитирал в е-дневника на училището да го изберат за общински съветник, съжалявал

zx860y484_2899252

Кандидат-общинар на ГЕРБ съжали, че е използвал служебното си положение, за да агитира в своя полза. Писмо на директора на столичното 119 училище Диян Стаматов в електронния дневник на училището, изпратено до всички родители, в което той призовава да се гласува за него и посочва преференцията си, предизвика недоволство в социалните мрежи, сигнали до общинската избирателна комисия, до регионалния инспекторат по образование.

Няколко часа след като родители, а също и кандидати за общински съветници от други формации разпространиха писмото в социалните мрежи и сигнализираха институциите, Стаматов коментира пред „Дневник“, че осъзнава грешката си, породена по думите му от пълната му липса на опит и свали писмото.

Според изборния кодекс не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

В своето писмо, отправено „с молба“ до всички родители от Стаматов, той информира, че се е кандидатирал за общински съветник, поканен в листата на ГЕРБ от кандидата за кмет Йорданка Фандъкова като част от гражданската квота. Той отбелязва, че като съветник ще бъде по-полезен за училището, за район „Изгрев“ и за развитието на образователната система в София. В края на обръщението си той се извинява за „внасянето на личен и политически момент“ в комуникацията с родителите, но малко преди това ги моли, ако преценят за разумно и правилно, да гласуват за него.
„Да, аз написах писмото, първото ми обяснение е, че се включвам в кампания за първи път и нямам какъвто и да е било опит“, коментира Стаматов пред „Дневник“. И каза, че се извинява за допуснатата грешка. Като втора причина той изтъкна, че винаги е държал на честната и почтена, открита комуникация с родителите, до които често пишел писма по различни поводи. Затова и сега, нямайки от какво да се крие или срамува, ги е информирал, че се кандидатира за общински съветник.

В същото време в отговор на въпрос той отново каза, че действително това, че е имало форма на агитация, не е било правилно, и затова го отчита като грешка. За която се извинява. Стаматов осъзнал проблема и след разговор с предизборния щаб на ГЕРБ.
Той каза, че вече е изтрил писмото от електронния дневник. Но няма да публикува ново за извинение или обяснение. За да не наруши отново политически възгледи или пристрастия на някои от родителите.

Според изборния кодекс не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

В своето писмо, отправено „с молба“ до всички родители от Стаматов, той информира, че се е кандидатирал за общински съветник, поканен в листата на ГЕРБ от кандидата за кмет Йорданка Фандъкова като част от гражданската квота. Той отбелязва, че като съветник ще бъде по-полезен за училището, за район „Изгрев“ и за развитието на образователната система в София. В края на обръщението си той се извинява за „внасянето на личен и политически момент“ в комуникацията с родителите, но малко преди това ги моли, ако преценят за разумно и правилно, да гласуват за него.“Да, аз написах писмото, първото ми обяснение е, че се включвам в кампания за първи път и нямам какъвто и да е било опит“, коментира Стаматов пред „Дневник“. И каза, че се извинява за допуснатата грешка. Като втора причина той изтъкна, че винаги е държал на честната и почтена, открита комуникация с родителите, до които често пишел писма по различни поводи. Затова и сега, нямайки от какво да се крие или срамува, ги е информирал, че се кандидатира за общински съветник.В същото време в отговор на въпрос той отново каза, че действително това, че е имало форма на агитация, не е било правилно, и затова го отчита като грешка. За която се извинява. Стаматов осъзнал проблема и след разговор с предизборния щаб на ГЕРБ.
Той каза, че вече е изтрил писмото от електронния дневник. Но няма да публикува ново за извинение или обяснение. За да не наруши отново политически възгледи или пристрастия на някои от родителите.

zx780_3980086

Източник: Дневник

 

 

 

Comments

comments