/СНИМКИ/ Дипломатическият корпус днес в Мелник, Роженския манастир и Благоевград

b9f585d7c596797ca4f1761c708ad3e6

Ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Република България и представители на международни организации у нас посетиха днес град Мелник,  Роженския манастир и Благоевград. Техен домакин бе Бисер Михайлов,  управител на  Благоевградска област.

Посещението е с опознавателна цел, за да могат дипломатите по-детайлно да се запознаят с региона, с неговата икономика и култура.

604718df2ec75af582cfdc3a9a21b000

На подобно посещение Благоевград бе домакин преди 32 години, което стана повод центърът на главния град на Пиринско  да бъде обновен и модернизиран. Специално за гова посещение на дипломатите в Благоевград бе подредена  фотоизложба, включваща кадри от пристигането на Корпуса през 1987 година. 20 години по-късно, през 2007 година  Дипломатическият корпус бе отново в Благоевград.

12

В тазгодишното гостуване, делегацията имаше възможност да се наслади и на творчеството на ансамбъл „Пирин“. Творците изнесоха специално подготвена музикално-танцова програма. Непосредствено след това дипломатите посетиха храм „Въведение Богородично“, където бяха посрещнати от Негово Високопреосвещенство неврокопският митрополит Серафим.

27

 Дипломатите ще останат в Благоевград и утре, когато ще разгледат културно-исторически обекти в града.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments