Детско утро под надслов „Детство мое, първо и вълшебно…”

S2500636.JPG


На 1 юни от 10.00 часа в Читалнята на Детския отдел се проведе Детско утро под надслов „Детство мое, първо и вълшебно…” по случай 1 юни – Деня на детето.

Участници в тържеството бяха Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и деца два ІІІ-ти класа от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ с ръководители г-жа Надя Костова, г-жа Нина Динчева, г-жа Лидия Иванова и др.

Библиотекар от отдела разказа на децата от кога се чества празникът – Международен ден на детето, символика на флага на празника и посланието за толерантност към всички нации.

Децата рецитираха стихотворенията: ”Вълшебството на Първи юни” от Цветан Ангелов, „Когато децата…” от Лъчезар Станчев, „Ние се събуждаме с усмивки” от Николай Зидаров, „Празник” от Леда Милева, „Много са” от Цветан Ангелов, „Дивен детски ден” от Николай Зидаров, „Детство” от Петя Дубарова и „Нека ни целуне” от Николай Зидаров и др. Учениците изпяха и песни, посветени на празника на детето.

На учениците бяха прожектирани кратки филмчета за празника Първи юни и игралния филм „Матилда“ по едноименната творба на Роалд Дал.

За финал на тържеството малчуганите получиха бележниците си за успешно завършване на учебната 2017/2018г.

S2500626.JPG

Comments

comments