Детският хор при НЧ „Н.Й.Вапцаров – 1866“ – Благоевград с първа награда от зоналния етап на фестивала „Пусть всегда будет солнце“

phoca_thumb_l_phoca_thumb_l_chitalishte blagoevgrad- detski hor-2

 На 1 юни в София се проведе зоналния етап на фестивала за руска поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. Градски детски хор при НЧ „Н.Й.Вапцаров – 1866“ с Диригент Христо Кротев и помощник-диригент Николина Кротева спечели първа награда и се класира за националния етап, който ще се проведе през септември.
На 2 юни в град Пловдив се проведе XIX-тият Национален музикален конкурс „Милчо Петров“. В състезанието премериха сили над 90 деца от музикалните школи по: пиано, акордеон, цигулка, китара и ударни инструменти от цяла България.
Симеона Кротева, възпитаник на Детската музикална школа при читалището с преподавател Иванка Коляшева се представи блестящо на конкурсната сцена и завоюва най-високите оценки в своята възрастова група. Тя завоюва Златен медал и специалната награда на журито – „Милчо Петров“
Също не 2 юни малките танцьори от Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ с ръководители Иван Иванов и Мая Джибарова участваха в Националния фестивал „Оро се вие – цървули се кинат“ в Първомай. Те завоюваха Второ място в своята възрастова група и очакват да получат 8 бр. народни носии.

20190602_181924 (1)

Comments

comments