ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ИСКА СЪДЪТ ДА РАЗПИТА ИВАН ГЕШЕВ

6198687-1200x628-resize-quadrant(C)

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева поиска разпит на заместник-главния прокурор Иван Гешев. Тя направи това в Апелативния специализиран съд, където делото срещу нея, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров тръгна на втора инстанция. Тримата са подсъдими за подкуп.

„Едно от доказателствените ни искания беше г-н Гешев да бъде свидетел, тъй като той се изявяваше като ръководител операция по време на задържането ни, а тогава е бил най-обикновен административен директор. Това е в нарушение, тъй като той непрекъснато даваше указания на следователите и лично пред мен им нареди да не бъде допускан адвоката ни. От всички записи по медиите се вижда как той координира и организира нещата, което според мен е конфликт на интереси. Отпадна също в тази тема да се приложат документите за свързаност между Александър Ваклин и Иван Гешев“, заяви Иванчева, цитирана от БГНЕС.

По думите на заместничката ѝ Биляна Петрова те се разбрали за тази свързаност от медиите. Петрова изрази недоумение защо съдът не желае да изчисти името си като направи разследване по случая и заяви, че това е знак, че процесът на втора инстанция няма да е безпристрастен.

 

Comments

comments