Дерегистрация на автомобил да е възможна само при платен данък, предлагат от МВР

zx860y484_3947888

Дерегистрация на пътно превозно средство да е възможна само при представяне на документ за платен данък върху него, дължим към момента на заявката, това е една от предвидените промени в Наредба No І-45 от 2000 година. Новостите в документа, който засяга регистрирането, отчет, спиране от движение и пускане в движение и т.н. на моторните превозни средства, са публикувани за обществено обсъждане на портала на правителството за обществени консултации днес. Предложения се приемат до 5 септември.

Като мотив за този нов момент се посочва, че има случаи, когато собственици прекратяват регистрацията на притежаваните от тях превозни средства, без да са плати на съответната община местен данък върху него, а при при подобни случаи събирането на дължимите суми е значително е затруднено. Към момента няма обвързаност между действията по прекратяване на регистрацията на превозно средство и заплащане на дължимия местен данък.

Сумите, с които се ощетяват общините вероятно са сериозни, тъй като за първите шест месеца на годината от отчет в Пътна полиция са били свалени близо 350 хиляди моторни превозни средства. Почти 280 хиляди от тях са леки автомобили./Дневник

 

Comments

comments