/СНИМКИ/ Деница Златева в Благоевград: БСП работи за победа на европейските избори на 26 май, през есента – да спечелим отново и Благоевград

 

dav

БСП работи за победа на европейските избори на 26 май, през есента – да спечелим отново и Благоевград – заяви кандидатът за евродепутат Деница Златева. Тя дойде в Благоевград заедно с Валери Жаблянов, също  част от листата на БСП  за  евродепутати.

В един от парковете на Благоевград те се срещнаха и разговаряха с десетки жители на областния център.

415cdee88cc4312c4a55444ad557806d

Деница Златева благодари за многобройните и интересни срещи, за ентусиазма, усърдието и работата в изтеклите дни от предизборната кампания. „Победата ще бъде заслуга на всеки един от нас“, подчерта тя и изрази надежда, че на 26 май ще стане ясно, че има и друг път на развитие у нас, че има алтернатива и за Европа. „БСП е тази алтернатива и резултатите на 26 май ще го покажат. Защото не е маловажно с какво самочувствие излизаме за местните избори през октомври и аз много се надявам, че ние отново ще можем да спечелим Благоевград. Защото това, което се случва в града, едва ли се харесва на всички вас“, каза  още Деница Златева

Заместник – председателят на БСП посочи важността на изборите за Европейски парламент. „Европа се нуждае от промяна, за да бъде по-социална, солидарна  и справедлива. Защото, ако искаме да бъдем равнопоставени европейци, трябва да бъдем и достойни българи, да се отнасяме с достойнство към всеки един български гражданин, да не го делим по политически пристрастия или по това в кой регион живее. И трето: европейските избори ще определят посоката на развитие и на България“.

dav

Деница Златева изрази притеснението на БСП от натиска, който ГЕРБ осъществява върху държавни и служители от местната власт, включително и върху функционери на БСП. Тя призова за свободни избори, за да могат българските граждани да изразят свободно правото си на глас, политическите партии да имат равни условия в изборния ден, политиците да гарантират на българските избиратели, че гласът им е отчетен честно и преброен така, както са си пуснали бюлетината.

dav

Според Денница Златева най-истинската социологическа агенция са гласоподавателите в неделя. „Очакваме да спечелим тези избори. Ако всичко това, което чухме по време на кампанията – желание за възмездие, за справедливост – е факт, не би трябвало да се съмняваме какъв ще е изборният  резултат. За мен е важно хората за излязат и да гласуват, да не се страхуват, а членовете на секционните избирателни комисии да преброят гласовете, така както са пуснати. За  БСП тези избори, цялата кампания са всъщност вот на недоверие за управлението на ГЕРБ. Те могат да предизвикат предсрочни парламентарни избори и са много важни за изхода на  местните избори“.

dav

Валери Жаблянов определи управлението на ГЕРБ като антинародно, заради „прекършените надежди на младото поколение на България за достоен живот в собствената му държава. Заради липсата на елементарна социална справедливост и житейска перспектива, заради отсъстващата социалната държава. Онази социална държава, която е записана в Конституцията, но която управляващите превърнаха в куха фраза“.

dav

Жаблянов припомни, че България влезе в Европейския съюз през 2007 година със социалистическо правителство, с министър-председател  социалист. „БСП е европейската партия на България, която иска да даде нов шанс, нова надежда на нашия народ и неговите млади хора. Победата ни в неделя ще бъде стъпка към по-доброто ни европейско бъдеще, към ново управление на България.“-.каза още Валери Жаблянов  и призова благоевградчани да гласуват за листата на БСП.

В срещата участваха народни представители от БСП, кметове и общински съветници, жители на Благоевград от различни поколения. С увереност в изборната победа, с песни и хора бе закрита предизборната кампания на социалистите в Благоевград за евроизборите на 26 май.

dav

davdigdigdig

davdig

Comments

comments