„Демократична България“ изпреварва ГЕРБ в два от трите многомандатни района в София

Демократична България“ печели изборите в два от трите многомандатни района в София. Това показват резултатите на Централната избирателна комисия към 6:30 ч.

При обработени 37.8% протоколи в 23 МИР обединението е получило 29 на сто от гласовете. С 19.8% се нарежда ГЕРБ-СДС, а „Има такъв народ“ събира 14% от вота. Подкрепата за БСП е 13.6%. В този район водачи на листите на партиите са Атанас Атанасов („Демократична България“), Румен Христов (ГЕРБ-СДС), Андрей Чорбанов („Има такъв народ“) и Христо Проданов (БСП).

В 24 МИР са обработени близо 45% от протоколите. Към момента резултатите на „Демократична България“ и ГЕРБ-СДС са почти изравнени. Управляващата партия събира 23 на сто от гласовете, но изостава с 0.5 процентни пункта от „Демократична България“. „Има такъв народ“ получава 15.4% от вота, а БСП – 13%. Водачи на листите в този район са Владислав Панев („Демократична България“), Росен Желязков (ГЕРБ-СДС), Мика Зайкова („Има такъв народ“) и Георги Свиленски (БСП).

В 25 МИР, където водач на листата на ГЕРБ е премиерът Бойко Борисов, управляващата партия води при 36% обработени протоколи. За ГЕРБ са гласували 23.7%. На второ място се нарежда „Има такъв народ“ с 18.8 на сто, а за „Демократична България“ са гласували 16.5%. БСП събира 15 на сто от вота. В този район има лидерска битка, като водачи на листите, освен Борисов, са още Корнелия Нинова и Христо Иванов. Филип Станев води листата на „Има такъв народ“.

 

 

Източник: Дневник

Comments

comments