„Демократична България“ издигна арх. Борислав Игнатов за кмет на София

7_Arh.Ignatov

„Демократична България“ издигна архитект Борислав Игнатов за кандидат за кмет на София. Обединението е поканило за водач на листата си за Столичния общински съвет съдия Методи Лалов, чиято оставка от съдебната система трябва да бъде гласувана в четвъртък.

Представянето на кандидата за кмет бе направо днес на Езерото с лилиите в Борисовата градина. Пълната листа с кандидатите за общински съветници на обединението ще бъде обявена след средата на септември. Очаква се Лалов да приеме поканата, а втори вероятно ще е самият Борислав Игнатов.

Арх. Игнатов стана популярен през последните месеци с идеите си за трансформиране на паметника на Съветската армия в София. Преди два месеца той предложи около паметника да бъде изградена зелена могила, за да не се вижда отвън. Председател е на Камарата на архитектите в България.

По време на представянето Борислав Игнатов обясни, че в София има три типа хора – гости на столицата, такива, които имат избирателни права и гласуват, както и такива, които могат да гласуват, но не желаят, защото са отвратени.

Според него най-голямата лъжа е, че добрите практики не могат да бъдат прилагани в България тъй като „не сме германци, а българи“.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира, че коалицията има шансове да стигне балотаж с кандидатурата на Игнатов, който е „единствената алтернатива на Йорданка Фандъкова, която вече управлява 10 години и на Мая Манолова, която няма как да се дистанцира от БСП“.

Comments

comments