COVID леглата в Благоевградска област са на привършване

COVID леглата в Благоевградска област са на привършване. Очакванията на лекарите са другата седмица всички да бъдат заети, информира кореспондентът на bTV в региона.

Ще започне да се налага да връщаме тежко болни, тъй като не можем да им осигурим легло и съответно апаратна вентилация“, каза д-р Росен Стойчев, началник на отделението по реанимация към МБАЛ-Благоевград.

Той лекува най-тежко болните.

„Това са пациенти, които са преминали поне две седмици, неглижирали са оплакванията, не са потърсили лекарска помощ, мислейки, че това е лека настинка и ще премине от само себе си“, каза още д-р Стойчев. Тежка е ситуацията и с карантинираните преподаватели и ученици.

„Критично е положението в Благоевград, Гоце Делчев и Петрич“, информира Ивайло Златанов, началник на РУО-Благоевград. От утре в една от големите гимназии в Благоевград минават на ротационно обучение.

Новите случаи за последното денонощие в областта са 111, като общият брой до момента е 39 044. За последните 7 дни Благоевградска област е с ръст на заболеваемостта с 62%. Преди 14 дни тя е била 356 на 100 000 души, а днес е 1933, което е ръст с 443%.

Comments

comments