ЧОБАНОВ РАЗКРИ: Служител на американското посолство ме предупреди за заплаха

 

Първо – има ли заплаха? Заплаха директно към мен не е отправяна, не съм получавал обаждане. Не знам, че някой лично ме заплашва. Не е стигало директно към мен, на мен ми се обажда в петък служител на американското посолство в София. Казва ми, че са длъжни да ме информират, че има сериозна заплаха срещу живота и здравето ми. Това каза разследващият журналист Атанас Чобанов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Когато обаче някоя мощна разузнавателна централа прихване със своите средства и канали, нещо което не знаеш, че се планира срещу теб, това вече е сериозно и трябва да се притеснявам“, допълни журналистът пред „Честно казано с Люба Кулезич“ и допълни, че този тип предупреждение е много рядък случай.

„Предупреждението е регламентирано от документ от 2015г. от шефа на американското разузнаване. Има три случаи, в които американската държава е длъжна да информира свои или чужди граждани: за заплаха за живота им, заплаха от тежки телесни повреди или отвличане“.

„Сигналът на ДПС към ДАНС за заплахата срещу мен е истински цинизъм. Зад заплахата срещу мен са хора от първия ред в парламента, със санкции от САЩ“, коментира разследващият журналист Атанас Чобанов пред ЕВРОКОМ дни по-рано.

„По същия начин ДПС внесе законопроект за отмяна на златните паспорти, след като Делян Пеевски беше поименно посочен като организатор за схема за златни паспорти. Отново Пеевски и Йордан Цонев внесоха законопроект за офшорките, а по-късно излезе информация за досиетата Пандора“, допълни Чобанов.

„Зад заплахата стои мафиотското задкулисие, което доскоро беше превзело цялата държава. Сега, тъй като е притиснато от санкциите по „Магнитски“, е изпаднало в паника“, коментира още той.

Comments

comments