/ВИДЕО/ Читателски сигнал: Шофьор минава по забранена улица в Благоевград

Видео на лек автомобил със софийска регистрация, който преминава през забранена улица в Благоевград, ни изпрати наш читател. На видеото се вижда как на кръстовището между улиците „Митрополит Борис“ и „Трети март“, лек автомобил „Рено Клио“ спира на червен сфетофар, а при зелената светлина потегля, влизайки в забранената част от „Митрополит Борис“

„Да предположим, че шофьорът не знае, че улицата е забранена, понеже не е от града. НО има знак срещу него, а и колата бе спряла на място заради червения сфетофар, тоест, шофьорът й е имал достатъчно време да се запознае със съдържанието на знака“, пише благоевградчанинът Георги П. и допълва, че правилата са, за да се спазват и фактът, че е със софийска регистрация, изобщо не го оправдава. „Значи ли, че трябва да спазваме правилата за движение само в града, където живеем?“, възмущава се Георги.

Знакът, който указва, че улица „Митрополит Борис“ е еднопосочна от кръстовището с „Трети март“ до Второ училище, често остава незабелязан от шофьорите. Редовно непосредствено до Второ училище стои полицейски патрул, който контролира и санкционира нарушителите. А само преди седмица те бяха много, сигнализира още читателят ни Георги П. и уточнява, че на ул. „Трети март“, поради извършване на частен ремонт, движението е било ограничено, и шофьорите масово са се движели през забранената „Митрополит Борис“. Тъй като напоследък влизането в забранена улица е станало доста често нарушение, за него водачът търпи сериозни санкции.

Comments

comments