Четвъртата вълна на Ковид-19 пак се разбушува в Пиринско, 188 заразени за денонощие, болниците пак са пълни

 

Лекият спад на болните от Ковид-19 се оказа краткотраен, а четвъртата вълна отново се разбушува. Нови 188 заразени бяха регистрирани в Пиринско само за едно денонощие, а болниците пак са пълни. Ситуацията се промени рязко само за един ден и вчера следобед ковидните отделения преливаха с пациенти, установи проверка на „Струма“. В МБАЛ – Благоевград хоспитализираните са 119 души, 12 души са в реанимация.

На второ място е болницата в Гоце Делчев, където се лекуват 115 пациенти с коронавирус, като 4-ма са на интензивно лечение. В Югозападна болница на лечение са 99 души, 10 са в реанимация. В болница ПУЛС хоспитализираните за 58, а 1 е в интензивния сектор. В МБАЛ – Разлог също има завишаване на болните, които са 40. Пълни са и ковидните сектори в тубдиспансера с 14 болни и онкоболницата – със 7.

Независимо от променливата крива на разпространение на „Делта” варианта, от РЗИ отчитат трайно спад на заразната заболеваемост, която към вчерашна дата беше 632-ма на 100 000 души население за 14 дни.

„В болниците има легла за пациенти с коронавирус. Проблем се оказват обаче реанимационните легла. Много хора идват увредени. Осем са починалите само за 24 ч. в областта. Но като цяло отбелязваме намаляване силата на разпространение на вируса“, категоричен беше директорът на РЗИ – Благоевгград д-р Калоян Калоянов.

Под домашна карантина са 3135 лица. Общият брой ваксинации е 110 803, със завършен курс са 59 331 лица, а поставените бустерни дози са 1763.

 

 

 

Източник:struma.bg

Comments

comments