Четирима непълнолетни са задържани за съблеченото в автобус в София момче

Четири непълнолетни момчета са задържани от полицията в София заради инцидента с нападнатия и съблечен в автобус по линия 404 тийнейджър. Арестуваните нямат криминални прояви до момента, съобщи БНР.

 

Нападнатото 14-годишно момче е било с тениска на ЦСКА и най-вероятно действията им са в резултат на футболни пристрастия, смятат разследващите. Прокуратурата е образувала досъдебно производство за грабеж.

 

Четиримата нападатели са отведени в Първо районно полицейско управление в София. Вчера от полицията и прокуратурата казаха пред „Дневник“, че са иззети записите от видеокамерите в превозното средство, които са с продължителност около 70 секунди. Нападателите са били издирвани по тях, както и по показания и описания на шофьора на автобуса и на пътници в него, станали очевидци на случилото се.

 

Около 19 ч. в петък шофьорът на автобуса е уведомил диспечерския пункт за проблем между спирките „Гара Подуяне“ и кръстовището за кв. „Редута“. От там са сигнализирали полицията. Отделно шофьорът е говорил с пътнички, които казали, че вече са се обадили на тел. 112, уточниха от общината.

 

Ще има видеокамери и паник бутони във всички автобуси, тролейбуси и трамваи на столичния градски транспорт до края на годината. Едва тогава ще може да стартира тикет системата със сините валидатори, казаха за „Дневник“ от Центъра за градска мобилност.

Comments

comments