Четирима министри придружават Бойко Борисов в САЩ

1574088708

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Съединените американски щати, съобщи правителствената пресслужба. На 25 ноември във Вашингтон той ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп.

В ръководената от Борисов официална делегация участват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Очаква се  Тръмп и Борисов да обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество. Акцент ще бъде поставен върху начините за засилване на общите за двете страни интереси в областта на  сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

По време на визитата си в САЩ премиерът Бойко Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян. Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

Снимка: Епицентър

Comments

comments