Четири пожара са гасили екипи на районните пожарни служби в Кюстендилска област

item_policiya

Четири пожара са гасили екипи на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кюстендилска област през изтеклото денонощие. Изяснено е, че два от тях са причинени поради небрежност, един е в резултат на самозапалване. Щети не са допуснати, с изключение на пожар в село Полетинци. След  небрежно боравене с открит огън в сухи треви и храсти, той обхванал е площ от 12 дка, изгорял е фургон. Няма пострадали хора.

От пресцентъра на МВР –Кюстендил съобщиха още, че са започнали  две досъдебни производства в РУ Дупница: за повреждане и унищожаване на чужда собственост –  унищожени са множество цветя в двора на къща в с. Крайници, фасадата на къщата и ролетни щори са намазини с боя; срязани са 3 ектропроводника, свързващи фотоволтричен парк с електропреносната мрежа, в замлището на с. Крайници, за случаите е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато и в РУ Кюстендил за незаконно изсичане на 5 букови дървета от землището на с. Тавачилево, уведомен е дежурен прокурор.

Comments

comments