Две жени загинаха при пожар в Плевенско

no_res1389350441pojarnata

Две жени са загинали при пожари в Плевенско през изминалите празнични дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен, цитирана от Нова ТВ.

В Долна Метрополия е починала 85- годишна жена при вдишване на газ, дим и токсични пари в дома си. Тялото е открито при оглед на къщата от дежурната оперативна група. Предполага се, че причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Задимяването е предизвикано от запалена кърпа, намираща се в стаята.

В град Левски вчера пожарникарите са открили обгорелият труп на 53- годишната обитателка. В момента тече процес по установяване на причините за пожара. Не се открити следи от насилие по трупа. Образувано е досъдебно производство по случая от Окръжната прокуратура.

И двата трупа са закарани в Плевен за аутопсия. Друг пожар е горял в къща в град Пордим, няма пострадали. Предполагаемата причина отново е небрежност при работа с открит огън.

Огнеборци от Кнежа вчера са потърсени след инцидент с газова бутилка в обитаема сграда в село Лазарово, съобщиха от ОДМВР в Плевен.

Comments

comments