Бум на кражби и пожари в Кюстендилско

8.12.krajba

В РУ – Дупница са постъпили сигнали за кражби на инвентар от товарен автомобил в село Яхиново и на електрожен и инструменти от гараж в село  Крайници. Проникването в автомобила и гаража е взломно, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР – Кюстендил. На местопроизшествията са се отзовали дежурните полицейски групи, започнати са и досъдебни производства по случаите.

В РУ – Бобов дол е задържан 44-годишен мъж за взломно проникване в чуждо жилище, който обаче не е успял да извърши кражба. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

 края на миналата седмица в РУ-  Кюстендил е постъпил сигнал за счупени  прозорци на къща в село Копиловци. По случая е започнато досъдебно производство.

Четири пожара са гасили екипи на районните служби противопожарни служби в Кюстендилско в края на миналата седмица. Един от тях е нанесъл щети. Късо съединение е причина за пожара в паянтова постройка в село Горановци, изгорели са 8 кв. м покривна конструкция.

От МВР – Кюстендил съобщиха още, че в РУ-  Кюстендил е започнато досъдебно производство за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка от служители на полицията на 34-годишен мъж у него е открита опаковка с канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Мъжът е задържан за 24 часа в полицейския арест, уведомен е дежурен прокурор.

Comments

comments