Български фен на Ливърпул е убит след финала на Шампионската лига

618x345

Българин на 51 години e издъхнал в английска болница, след като е бил нападнат на улицата в Саутпорт. Венцислав Маргинов е бил смъртоносно ранен с нож след финала на Шампионската лига между Ливърпул и Тотнъм в събота, 1 юни. Близо 3 дни се бори за живота си, но лекарите не успяват да го спасят.

Нападението е извършено след мача в Мадрид. Мъжът е фен на отбора на Ливърпул и е гледал финала заедно с двамата си синове в местен бар. На прибиране към дома тримата са нападната от футболни запалянковци. Твърди се, че Венцислав е атакуван в гръб. След като е наръган, пада по лице и изпада в кома, от която така и не излиза. Ранен е и един от синовете му, на 28 години. Той също е приет в болница с рани по лицето.

Убитият е от санданско село. От години работи на Острова.

Днес пред съда ще застане 31-годишен британец, обвинен за нападението.Той е разследван и за притежание на наркотици. Има и втори заподозрян на 32 години. Засега не е ясно дали другият задържан ще бъде изправен пред съда.

Полицията разследва дали нападението на Венцислав и синовете му има връзка с друга атака, малко по-рано пред бар в същия град. Пострадалият е с лицеви травми и е на 32 години.

Comments

comments