България с атрактивно участие на международната туристическа борса в Москва

11-03-2019-anufrienko

България  участва на  международната туристическа борса „Интурмаркет 2019“ в Москва,  съобщи пресслужбата на министерството на туризма.

Лично министър Николина Ангелкова откри българския щанд, на който заедно с министерството на туризма участват  общините София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Приморско и Казанлък.

Форумът се провежда в периода 9-11 март в Москва и в него вземат участие над 1400 фирми от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства.

В рамките на работното посещение,  министър Ангелкова разговаря с генералния директор на Асоциацията на регионите на Русия Светлана Ануфриенко.

Посещенията на граждани от Руската федерация през миналата година са близо 512 хил., което нарежда страната на 6-то място сред водещите пазари за входящ туризъм у нас, каза министър Ангелкова. Тя посочи, че Министерството на туризма работи усилено за популяризиране на дестинация България, като място предлагащо отлични условия за посещения в четири сезона.

През април предвиждаме да бъде организиран Българо-руски регионален туристически форум, информира министърът. Събитието ще се проведе във Велико Търново, което е още един повод представителите на руския бизнес да се докоснат до културно-историческото богатство на страната ни.

Тема на разговора беше и възможността за подписване на Меморандум за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма и Асоциацията на регионите на Русия.

Снимка: Министерство на туризма

Comments

comments