България, Гърция, Сърбия и Румъния искат домакинството на Мондиал 2030

resize_on_the_fly

Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция „Евксиноград“ край Варна министър-председателите на Гърция и Румъния – Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич на Четиристранната среща на високо равнище.

Обсъжда се развитието на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата е  задълбочаването на регионалната стабилност, както и актуални европейски въпроси, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

България, Гърция, Сърбия и Румъния обмислят да кандидатстват заедно за домакинството за Световното първенство по футбол през 2030 година.

Лидерите на четирите държави се разбраха още да продължат работата  и по пълното свързване на Балканите с магистрали и скоростни влакове.

Лидерите на България, Гърция, Румъния и Сърбия в „ЕвксиноградБългария, Гърция, Сърбия и Румъния обмислят да кандидатстват заедно за домакинство за Световното първенство по футбол през 2030 г. Лидерите на четирите държави се разбраха още да продължат работата си и по пълното свързване на Балканите с магистрали и скоростни влакове.

Comments

comments