Бъдещият „стар“ министър на земеделието Танева нашумя със скандална обществена поръчка, спечелена от неин съученик

BTA
BTA

След оставката на Румен Порожанов, Бойко Борисов предложи за министър на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Името й нашумя след скандална обществена поръчка за луксозни джипове на стойност за около 200 хил. лева за един брой, предназначени за горски стопанства, докато тя беше на същия пост през 2015 г. Заради скандала с джиповете тя се сдоби със „Златен Скункс“ от предаването „Господари на ефира.“

Тогава обществената поръчка беше спечелена съвсем случайно от неин съученик, а също толкова случайно с нов, лъскав джип се сдоби „Югоизточното държавно предприятие – Сливен” с директор Пейчо Върбанов.

След разследване на „Господари на ефира”, името на Пейчо Върбанов беше забъркано в друг скандал за присвояване на близо 1,6 милиона лева европейски средства за изграждането на инфраструктура, която в крайна сметка представлява черен, кален път без разрешение за експлоатация.

От своя страна, след встъпването си в длъжност, министър Порожанов така и не намери нищо нередно в този път и в усвояването на един милион и шестотин хиляди лева от Югоизточното държавно предприятие и неговия директор Пейчо Върбанов.

Така няколко лъскави джипа, милион и шестотин хиляди лева, няколко министерски рокади и един Златен скункс по-късно, Танева отново е министър на земеделието храните и горите, а виновни за съмнителните практики при усвояването на евросредства и изпълнението на обществени поръчки няма!

Десислава Танева беше Министър на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г., а от 10 май 2017 г. е председател на Комисията по земеделието и храните в 44-то Народно събрание.

Да ни е честит новият стар министър и нека току-що подалият оставка да се готви за нов висок пост! Ще очакваме с нетърпение пак да си разменят местата!

Източник: Господари на ефира

 

Comments

comments