БСП е готова с мотивите за вота на недоверие към правителството

сграда-бсп

Готови са мотивите за предстоящия вот на недоверие към правителството на Борисов, който БСП ще поиска заради провала в управлението на околната среда и водите, обявиха този следобед на пресконференция  социалистите.

Следващата седмица парламентарната група на опозицията кани за консултации останалите групи в Народното събрание без тези на управляващите.

2f729fe8186090175378d301341e39da

По думите на депутата Крум Зарков от БСП вече са предизвикали дебат по темата за състоянието на водите, въздуха и горенето на отпадъци:

„Както е видно, назначени са проверки на ВиК дружества, на ВЕЦ-ове. МОСВ най-сетне пуснаха за обществено обсъждане промени в наредбата, засягаща вноса, съхранението и отчетността на отпадъците. Това, което не се случваше след десетките ни въпроси и часове на дебати, започна да се прави след като обявихме вот на недоверие. За съжаление твърде късно, а цената на закъснението плащат чакащите на опашка пред водоноските, каза Зарков и допълни:

“Политически експертна група от БСП работи по мотивите на вота и другата седмица ще поканим всички партии в парламента, с изключение на тези, които формират управляващото мнозинство, за да им представим нашите мотиви, да потърсим тяхната експертиза и тяхната подкрепа“.

b86551012bf05f28644b9ede30d0fded

По-късно днес, по Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви: „Ще поискаме вот за три неща – вода, въздух и боклук. Не може през 21 век половин милион българи да нямат достъп до питейна вода“. Тя обяви още, че „вървят слухове, че язовир „Студена” е умишлено източен, за да може по-евтино да се ремонтира язовирната стена. Хората искат да знаят кой е виновен. Затова поисках среща с Главния прокурор и действах от името на хората. Аз съм упорита и зададох въпросите на перничани писмено”, заяви Нинова.

Председателят на партията обяви, че има информация за разрастване на кризата с водата и в други селища на страната. Заради нерегламентираното внасяне и изгаряне на боклуци са основните причини БСП внесе на 20 януари в парламента вот на недоверие.

Снимки: БГНЕС

Comments

comments