БСП, ДБ и ИБГНИ още обсъждат дали да подкрепят проектокабинета на ИТН

Дни преди предвиденото за тази седмица гласуване в Народното събрание на предложения от партия „Има такъв народ“ състав и структура на правителство, парламентарните групи на Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“, на „Демократична България“ и на БСП продължават с обсъжданията дали да подкрепят проекта на кабинет.

След обяд е планирано заседание на „Изправи се БГ! Ние идваме“, на което се очаква обсъждане и вземане на решение по въпроса.

В „Демократична България“ разговорите също продължават, но решението предстои да се вземе от колективните органи.

Вече стана ясно, че четиримата депутати от „Зелено движение“, което е част от „Демократична България“ няма да подкрепят предложения проект на кабинет.

Решението на БСП се очаква в близките дни, но то ще зависи и от позициите, които ще представят по въпроса от „Изправи се БГ! Ние идваме“ и „Демократична България“.

В представения в петък пред президента Румен Радев от номинирания за министър-председател Пламен Николов проект на кабинет се предвижда да има 17 министерства и министър без портфейл, отговарящ за ромските въпроси. Както и двама вицепремиери, отговарящи за европейските въпроси и сигурността и обществения ред. Предложенията са това да са номинираните и за министри на външните и на вътрешните работи – Ради Найденов и Петър Илиев.

В интервю за БНР председателят на Народното събрание Ива Митева изрази очакване, предложеният от „Има такъв народ“ кабинет да бъде гласуван на редовно заседание на депутатите в сряда – 11 август.

Comments

comments