Бракониери пребиха с дървен кол горски от Гоце Делчев

149175161028222

Бракониери пребиха с дървен кол горски стражар, заловил ги преди 3 години да секат незаконно в гората край Гоце Делчев. 46-годишният надзирател е в болница със счупен крак и тежки наранявания.

„Преди 3 години имахме съвместна акция с полицията. Спряхме въпросното лице за рутинна проверка. Той и брат му постоянно извършват незаконна сеч. След като колегата излезе от колата, те му нанесоха удар с твърд предмет и му сцепиха главата. Той беше в безсъзнание. Слязох да му помогна и също бях нападнат. Събориха ме на земята, наложи се да стрелям във въздуха, но това не ги спря. Неволно съм улучил един от братята“, разказа потърпевшият Дафко Мърваков пред Нова телевизия.

Три години по-късно бракониерите нападат Мърваков с дървен кол. Той получава удари по гърба, главата и крака. Губи съзнание за кратко. Човек от близката кръчма се отзовава и помага на Мърваков. Те звънят на 112 и на мястото пристигат линейка и полиция.

„Тогава раних брата на нападателя. Но преди 3 години той също участва в побоя“, заяви потърпевшият стражар.

През тези 3 години той и семейството му са получавали заплахи. По случая е заведено дело, но то се отлага. Извършителят не е наказан, въпреки множеството сигнали в полицията. По думите на Мърваков кметът на село Баничан не взима адекватни мерки по случая. Според стражаря подобни нападения се случват масово в цялата страна. /БГНЕС

Comments

comments