Борисов одържавява разпространението и продажбата на вестници и списания

reshenie-na-ms-dade-malko-razshirenie-za-specialistite-v-zemedelskata-direkciq-v-dobrich_5748-1

Segabg.com. информира, че в началото на правителственото заседание днес премиерът Бойко Борисов съобщи, че е много загрижен за свободата на словото в България. Затова предлага вестниците и списанията да не се разпространяват от частници, а само „Български пощи“ да отговарят за това.

Борисов не спомена кои са  частниците, но не е тайна, че Делян Пеевски държи огромния дял от разпространението на печатните издания в цялата страна плюс будките „Lafka“.  Състоянието на „Български пощи“  е лошо, правителството вече прие стратегия, според която се закриват клонове в малки населени места  и ще има пунктове, които ще работя само по няколко часа на ден.

Борисов обаче направи революционното си изказване, коментирайки в опит да коментира посещението на водещи фигури от организацията „Репортери без граници“ у нас миналата седмица. Те се срещнаха с президента Румен Радев и изтъкнаха, че медийната свобода у нас в момента е на едно от най-ниските си равнища. „От „Репортери без граници“ трябва да знаят, че беше Европейският съвет и нямах физическата възможност да се видя с тях. Внимателно слушах това, което са казали и смятам, че единственото нещо, което държавата може да направи в подкрепа на свободата на словото е да не оставяме частници да  правят разпространението, продължи Борисов. „Български пощи“ са 100 % държавни, имат достъп до всички обществени места, така че гарантираме, че всяко издание ще иде там, където трябва. Надявам се точка Б4 да бъде приета днес“, заяви той

Comments

comments