Борисов: На нашите граници има нулева миграция

Борисов се срещна с ръководството и феновете на пловдивските футболни отбори
webcafe.bg

„Понеже много пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация, понеже е много модерно да се говори срещу Ердоган. Обаче на нашите граници има нулева миграция. Хеликоптер ще прелети над гръцката граница, защото там са ни опасенията в момента. Българските граждани да са спокойни, че нейните моряци и граничари са на поста. Но не това е решението на проблема”, заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с ръководството и привържениците на „Локомотив“ -Пловдив и на „Ботев“ – Пловдив.

„Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца. За това вчера водих тези разговори. Два пъти говоря с Чавушоглу. Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция, България бе една от действащите и настоятелни страни. Обичаме нашите съседи Гърция и искаме всячески да им помогнем. Огромни парични средства се насочват към Червения полумесец. Разговарях и с гръцкия колега, много е тежко положението. За много неща се мисли предварително. Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките”, заяви Борисов.

Подготвям една голяма среща в България. В понеделник ще отида при президента Еродган да договоря и неговите условия. Говорих и със съпредседателите на ЕК. След понеделник ще ви кажа какви неща ще направим в България, за да решим дълготрайно този процес. Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, за това изказах съболезнования на Ердоган. Истински ме боли като гледам и бежанците. Трябва да направим всичко възможно до края на седмицата да захраним Турция, за да може да се грижи за тях. Такива срещи се обявяват, когато с всички е договорен часът и датата. Не е редно да говоря предварително”, добави той.

„Аз не съм посредник, аз съм заинтересована страна, защото българите очакват да бъдат защитени. Защото при тези условия – с коронавируса и тази бежанска вълна, напълно е възможно да изпаднем в криза. За това съм толкова активен. С Мицотакис бяхме на съвместно заседание. Ердоган го обяви вчера, говорил е с четирима души – Тръмп, Меркел, Макрон  и Бойко Борисов. Не е скромно, но трябва да ви се каже”, отсече премиерът.

На премиера бяха показани ремонтните дейности на стадиона. Сред присъстващите са Георги Иванов – Гонзо, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев.

Привържениците на „Локомотив“ подариха на Борисов клубна фланелка. Привържениците на „Ботев“ пък посрещнаха премиера с аплодисменти.

„За да има силен „Ботев“, трябва да има силен „Локомотив“, смята Борисов. Той разкри, че за двата футболни отнбора се отпускат съответно по 12 и по 25 млн. лева за строеж и ремонт на стадионите. Правителството дава и по 1,1 млн. лв. за 50 физкултурни салона в спортни училища у нас.

 

 

Източник: NOVA

Comments

comments