Борисов: Докато всички затъват, само ние растем!

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Това написа бодро премиерът във Фейсбук.

Според него единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. „Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава“, пише Борисов.

И продължава с рапорт за овладяната според него здравна криза: „Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!“

В четвъртък на фона на информациите за хора в нужда, които не се приемат в болниците, или чакат линейки часове наред, Борисов повози в джипа си здравния министър Костадин Ангелов и шефа на „Пирогов“ Асен Балтов, за да им показва пътища.

Източник:segabg.com

Comments

comments