Болниците пълни на макс в пика на четвъртата вълна, за кислородна терапия в МБАЛ – Благоевград вече трябват по 1.8 т на ден

Употребата на кислород за лечение на болни с усложнения от Ковид-19 в МБАЛ – Благоевград продължава да се повишава и вече достигна до 1,8 т на ден. Кислородната терапия се прилага при 90% от пациентите, които постъпват с дихателна недостатъчност, заяви за „Струма“ с тревога зам. шефът на болницата д-р Александър Костов.

126 са хоспитилизираните с коронавирус към вчерашна дата в МБАЛ – Благоевград, като 12 са в тежко състояние в отделението по реанимация. Двама са починали за последното денонощие в болницата. Свободни легла почти няма, вчера са били приети нови 10 пациенти на мястото на изписаните.

На макс са пълни и останалите лечебни заведения в Пиринско. В Югозападна болница са хоспитализирани 99 пациенти с Ковид-19, като 4-ма са на интензивно лечение. В МБАЛ – Гоце Делчев болните с коронавирус са 82-ма, а 2-ма са в реанимация. В болница ПУЛС хоспитализираните са 53-ма, един е в интензивния сектор. В МБАЛ – Разлог на болнично лечение са 36 души, в онкоболницата – 7, а в Тубдиспансера – 9.

Според вирусолозите в момента сме в пика на четвъртата ковидна вълна, която е най-заразната и най-продължителната от началото на пандемията. Благоевградска област трайно зеседна в тъмночервената зона с високите нива на заболеваемост, като за последното денонощие бяха регистрирани 197 нови случая.

 

 

 

Източник: struma.bg

Comments

comments