Божков атакува „паметливия“ Влади Горанов за „хиляди нарушения“

От Дубай бизнесменът пита какво става с Телефонната палата, която трябваше да бъде музей

opoznai.bg

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков пусна и днес в 08:00 ч. критичен пост срещу управляващите на страницата си във Фейсбук. На мушката му отново е министърът на финансите Владислав Горанов. „През последните месеци „паметливият“ Влади Горанов и подчинените му структури – МФ, ДКХ, НАП и АДФИ нарушиха законите хиляди пъти. Влади може и да забравя, но документите, доказателствата и свидетелите остават“, пише той и прикача факсимиле от възбрана на НАП върху недвижими имоти в София.

„Днес ще дам пример със запориране на имущество, което трябваше да бъде превърнато в национална гордост“, обяснява Божков. „Направена е възбрана върху Телефонната палата за невнесено ДДС. От евентуалните бъдещи приходи от продажба на билети от все още несъществуващия и вече запориран музей“, добавя той.

Сградата е собственост на свързаното Васил Божков дружество „НГ Пропърти“. То я купи през май 2017 г. от БТК за 17.3 млн. евро. Намерението на дружеството бе да направи в Телефонната палата музей, в който да има и лаборатории за реставрация на артефакти. Идеята бе в бъдещия частен музей да бъде показана и колекцията на Васил Божков, включваща тракийски златни съдове и различни археологически паметници, датирани от 4000 г. пр. Хр. до VІ в.

„НГ Пропърти“ е изцяло собственост на компанията „Ню Геймс“, в която член на съвета на директорите е акционерът в строителния „Нове холдинг“ Васил Божков. Той участва и в управата на „НГ Пропърти“, чийто капитал е 36 млн. лв./segabg.com

 

 

 

Comments

comments