Бойко Борисов предложи Данаил Кирилов за нов правосъден министър

Премиерът Бойко Борисов издигна кандидатурата на Данаил Кирилов за нов правосъден министър. Той се очаква да замени на поста Цецка Цачева, която подаде оставка след замесването й  в „апаратаментгейт”.
„За правосъден министър ще предложа Данаил Кирилов”, каза Борисов, минути след като подписа споразумение с ПП „Обединени земеделци“ за подкрепа на европейските избори. „Първата задача, която му поставям, е да бъдем изрядни, когато говорим за мониторинговия механизъм“, заяви Борисов. По-рано премиерът коментира, че до юни месец трябва да падне мониторинговият механизъм, за да може да се придвижи влизането на България в Шенген.
Относно партньорството с „Обединени земеделци”, Борисов коментира, че съвместната им работа „винаги е била на показ, зачитана и разбирана”. „Мисля, че това е една добра репетиция за местните избори след това да работим съвместно и заедно“, каза още министър-председателят.
Данаил Димитров Кирилов роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ „Св. Климент Охридски”, където завършва специалност „Право“.Избран е за народен представител в 44-ото Народното събрание от листата на ПП ГЕРБ в 23-ти Многомандатен район-София на парламентарните избори през 2017 г. Кирилов е народен представител и в 42-ото Народното събрание. В периода от август 2009 до май 2013 г. е областен управител на Област София.

Към момента заема поста председател на Комисията по правни въпроси. Владее английски и руски език.

 

 

 

Comments

comments