Бойко Борисов на срещата на върха между държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на арабските държави

2402_PM_Egypt (1)

В египетския град Шарм Ел-Шейх приключи първата пленарна сесия на Срещата на върха между държавните и правителствените ръководители на ЕС и Лигата на арабските държави (ЛАД). В нея участва и българският министър-председател Бойко Борисов.

Лидерите обсъдиха темите за разширяване на европейско-арабското партньорство, посрещането на глобалните и регионални предизвикателства, сътрудничеството в сферата на търговията и инвестициите, миграцията и сигурността.

Борисов изтъкна приятелските си отношения с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси, с когото е провел среща преди началото на днешния форум.

Българският министър-председател отбеляза, че страната ни води прагматична и балансирана политика и сме изградили еднакво добри отношения със страни като Египет и Турция, Иран и Израел, Косово и Сърбия, САЩ и Русия. „Отношенията ми са такива, че да не излагаме на риск България в едната или в другата посока, точно обратното“, подчерта премиерът.

Утре разговорите между държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС и ЛАД продължават.

Снимка:Пресслужба на МС

Comments

comments