Бойко Борисов: България вече не е в зоната с висок риск от коронавирус

Според института „Роберт Кох“ от тази нощ България вече не е в една зона с държавите с висок риск за коронавирус, вече сме в една зона с Гърция и Австрия, съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов. По думите му сме приключили и с третата вълна на заболяването.

Борисов призова за максимална организация за имунизиране с ваксини срещу COVID-19, като според него трябва да се ваксинират по 30 000 души на ден.

„До сега бяхме в зона с държавите с висок риск – като Франция, Унгария, Хърватия, Словения и Прибалтийските държави. Сега от тази нощ сме при ниско рисковите, където са Гърция, Малта. Може нашите критици да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво – пълен локдаун, забраняване за излизане от градовете, пускане на есемеси. Сега сме заедно с Австрия, която от октомври е в локдаун“, заяви Борисов.

„Искам още веднъж да благодаря на Европейската комисия и на големите държави, които заради проблемите с оксфордската ваксина, ни помогнаха. Сега получихме 274 00 0 ваксини. Другият понеделник ще дойдат още толкова“, посочи още Бойко Борисов, който заедно със здравния министър в оставка Костадин Ангелов присъства на пристигането на пратка с ваксини на „Пфайзер“.

Comments

comments