БОЕЦ “уволни“ Цацаров с акция пред КПКОНПИ

БОЕЦ „уволни“ председателя на Антикорупционната комисия в акция пред КПКОНПИ тази сутрин.

Участниците в третата блокада-изненада тръгнаха от барикадата на „Орлов мост“ към 8 ч тази сутрин, минаха покрай Народното събрание, където скандираха „Уволнени сте!“ към сградата на депутатите, преминаха по бул. „Цар Освободител“ и стигнаха до сградата на Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) на пл. „Света Неделя“ 6.

Те поискаха среща с председателя ѝ и бивш главен прокурор Сотир Цацаров, но не бяха допуснати от охраната. Успяха обаче да залепят върху табелите листове с надпис „Офис на Пеевски“.

„Ако не слезе да се срещне с нас, ще имаме поредната институция, която ние, гражданите, закриваме“ – заяви лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев по мегафона, а събралите се протестиращи скандираха „Оставка!“ и „Мафия!“. Според него Цацаров е един от хората, превърнал държавата ни в „кочина“, а прокуратурата – в „бухалка“ и „пералня“.

Той напомни спечеленото наскоро дело от бившия енергиен министър Трайчо Трайков срещу КПКОНПИ и попита от чий джоб ще излязат въпросните близо 100 хил. лева.

Делото на приключи на първа инстанция, но КПКОНПИ обжалва.

„Тези хора нямат нищо общо с правото, те са назначени да прилагат законите на мафията – обяви още Георгиев. – Тук сме, за да кажем „Мафията – вън!“ и „Оставка!“

10-ина минути преди 9 ч служител направи неуспешен опит да влезе в сградата. Протестиращите очакват Цацаров и обявиха, че няма да допуснат други хора преди тази среща.

Какво се случва пред Антикорупционната комисия? Вижте излъчването на живо тук:

Днешната трета блокада-изненада на БОЕЦ бе предшествана от акции пред Министерството на правосъдието и ЦИК.

Comments

comments