БНТ изключи „Атака“ от тв участия: Държанието на Сидеров беше възмутително

БГНЕС
БГНЕС

Това беше първото и последното участие на г-н Сидеров в тази кампания, заяви директорът Емил Кошлуков

БНТ публикува своята позиция, след като Волен Сидеров скандализира ефира на БНТ по време на живото предаване на „Референдум“ и се наложи жандармерията да влезе в студиото, за да въведе ред.

Ето и декларация на ръководството на БНТ:

„Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Държанието му в предаването „Референдум“ от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ. Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Припомняме, че участието в предаването „Референдум“ на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП „Атака „и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП „Атака“ и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров“.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков заяви, че „това беше първото и последно участие на г-н Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение. Докато съм генерален директор на БНТ няма да търпим подобно отношение и поведение в ефира.

Кошлуков каза, че този брой на „Референдум“ няма да бъде повторен и предаването ще бъде свалено от сайта на телевизията.

„Предпочитам да платя глоба, отколкото да допускам подобно нещо повторно“, допълни Кошлуков.

Той поздрави водещата на предаването, както и колегите, които са се справили със ситуацията и не са прекратили ефира. Кошлуков поднесе извиненията си на политическите партии, участвали в дебата снощи, както и на зрителите на Националната телевизия.

 

Източник:dariknews.bg

 

Comments

comments