Благотворителна кампания в помощ на хора под карантина в Банско

Хотелиери в Банско започнаха благотворителна кампания в помощ на хората, които не могат да се справят сами с ограниченията на карантината, която е в сила от вторник.

Запасите от хранителни продукти ще се предоставят в склад под контрола на общината, а всеки ден 60 души получават топло приготвена храна.

Кампанията, наречена „Топла храна в труден момент“ стартира по идея на Бурхан Немутлу, управител на един от хотелите в града:

„Предоставяме целия наличен ресурс на хотела. Това значи продукти, база, приготвяне, пакетиране и със съдействието на общината се разпределя храната на 60 души. Ние сме само фаза пакетиране“.

Храната се приготвя по списък, предоставен от общината и  под строг санитарен контрол.

С помощта на социалния патронаж се предоставя на хора, които  нямат възможност да излязат и са в рискова възраст.

Около 200 болни и самотно живеещи  хора са били в досегашния списък на общината. Чрез инициативата на хотелиерите кръгът се разширява.

Много други хотели и доставчици се включват от днес в благотворителната кампания, предоставяйки  продукти:

„Имаме и предложения от доставчици от нашия бранш, така че днес или утре започваме дарението на тези продукти, пак със съдействието и под контрола на общината“, допълни Немутлу.

От общината припомнят, че за хората, които имат нужда от медицинска или хуманитарна помощ са обявени четири горещи линии.

 

 

Източник:БНР

Comments

comments