Благоеградския театър представя “Принцеса Турандот” в София

D01DBAD9-56F7-4BAE-8319-DE22D00EEDC2

Тази вечер благоевградският Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще представи пиесата „Принцеса Турандот“ на сцената на Сатиричния театър. Предисторията на това гостуване е изпълнено с предизвикателства, а едно от тях е, че за по-малко от месец в тираничната принцеса трябва да се превъплъти младият талант Мариана Бонева, позната от телевизионния екран 

Режисьорът на спектакъла Маргарита Мачева, която четвърти месец е и директор на театъра в Благоевград , смело изтрива всеки намек за комедия. Целта ѝ е да насложи миналото в настоящето и да открие драматична актуалност. За БНР тя сподели:

„Най-голямото предизвикателство беше да се намери съвременния език, на който да се разкаже тази стара китайска приказка. Това е една приказка за любовта и за това как любовта води към жестокост, когато потискаме желанията си. Това е тема, която е актуална при всяко едно време но много искахме да намерим съвременен език и съвременна визия на спектакъла, така че да вълнува модерния човек“.

Последната репетиция на „Принцеса Турандот“ преди гостуването ѝ в Сатиричния театър е пред публиката в Благоевград. За предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Мариана Бонева сподели, че ролята е „много голямо предизвикателство“ пред нея, защото образът е много различен от личността ѝ:

„Реално, първите ми стъпки са на сцената – 4 години в Ямболския театър, после се случи това със сериала, където имах дупка и две години не играх. Слава Богу, Маргарита се обади с предложение и отново се върнах на сцената, което всъщност и ми беше най-важното“.

Източник: bnr.bg

Comments

comments