/ВИДЕО/ Благоевград излезе за втори път на протест срещу „Националната стратегия за детето 2019- 2030“

Десетки родители, придружени от своите деца, се събраха за пореден път пред сградата на община Благоевград, в знак на протест срещу „Националната стратегия за детето 2019-2030″.

Всички присъстващи бяха обединени от своите искания, свързани с промените в закона за закрила на детето. Освен отхвърляне на НСД 2019-2030г и всички промени вкарани по закона за закрила на детето публикувани в ДВ Бр.24, участие на гражданите и родителите в написването на нова стратегия както и по промените по закона за закрила на детето и социални услуги,без чуждофинансирани НПО-ТА и организации, връщане на отнетите незаконно деца, прехвърляне на телефон 116-111 в ръцете на държавата,а не в ръцете на неправителствени организации и агенции от подобен тип, излизане на България от Норвежкият финансов механизъм и финансиране на бедни семейства,възпрепятствани да отглеждат децата си,наравно с приемните семейства, протестиращите за пореден път поискаха и оставки на управленските постове на ДАЗД и АСП.

След поредното представяне на своите искания, присъстващите преминаха през централните улици на града,  скандирайки „Долу ръцете от нашите деца“.

Протестиращите заявиха, че ще продължат с протестните действия, докато гласът им не бъде чут.

Вижте повече във видеото.

Comments

comments