Благоевград избра Румен Томов!

827e709bedb6607765aab594ea926b97-rumen-tomov

По-голямата част от гласувалите жителите на община Благоевград избраха за кмет за следващите четири години Румен Томов – това сочат първите прогнозни резултати от екзитпола на агенциите „Маркет линкс“ и „Алфа рисърч“. По БТВ те обявиха, че Томов взема 50.33%, досегашният кмет Камбитов – 42.66%, останалите около 7% от гласувалите не подкрепят никого.

Подобни са резултатите и на „Галъп“ – 52.1% за Румен  Томов и 43% – за Атанас Камбитов.

Румен Томов влезе в надпреварата като независим кандидат, подкрепен от БСП. На първия тур той успя да постигне само 5% по-малка подкрепа от Камбитов. В дните преди балотажа зад Томов застанаха шестима от кандидатите за кмет от различни политически формации, които призоваха своите симпатизанти за дадат доверието си на Томов.

Припомняме, че кандидатът на ГЕРБ Атанас Камбитов бе два мандата начело на община Благоевград и поиска – трети, но сигналите за наказателния вот той получи още на първия тур на изборите .

Първите коментари за загубата на Камбитов са свързват и с името на бившия втори човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов. С отпадането на Камбитов от местната изпълнителна власт, Цветанов губи още един източник на влияние и пари.

Ще остане ли Атанас Камбитов в Благоевград като съветник в местния парламент, ще стане ясно в следващите часове.

Comments

comments