Благоевград е домакин на информационна кампания в защита на Националния парк „Пирин“

26827981_10156239754160798_2068380695_o

Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“, провеждат информационна кампания в защита на Националния парк „Пирин“. Кампанията ще обиколи 9 града в България тази седмица. Срещите се организират с подкрепата на гражданите, които протестираха през цялата първа половина на годината срещу планираното застрояване на световното наследство на ЮНЕСКО и опитите на практика да се унищожи защитения му статут.

В събитието в социалните мрежи на организаторите се казва:

До края на месец октомври предстои да излезе окончателно решение на Върховния административен съд във връзка с делото за липса на екологична оценка на проекта за нов план за управление на Национален парк Пирин. През последните месеци протестите на открито затихнаха, но това не означава че битката е приключила. На срещите ще обсъдим с гражданите, които протестираха, как продължаваме кампанията и какви са екологичните проблеми в техния град, които ги вълнуват. Продължаваме да се борим с пълна сила ден след ден, дело след дело.

Срещата в Благоевград ще се проведе днес 25 октомври в 18:30 ч, в БГ кафе, ул. „Иван Михайлов“ 58, над спортния интернат.

В следващите седмици ще се проведе и втора вълна на информационното турне за Националния парк „Пирин“ в още български градове. Специално информационно събитие е планирано за София и протестиращите градове в чужбина.

Comments

comments