Благоевград част от второто най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България на 7 октомври

Началният час на събитието в Благоевград е 12:00,  първата група деца за кръщаване е от 12:30ч.

2

Националното кръщене ще се проведе в 11 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен, Шумен. Събитието се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България“- кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта. Началният час на Националното кръщене в София, в храм „Света София“, е 10:00 часа. Официални гости в София ще бъдат представители на Столична община и популярните лица, посланици на кампанията – Нели Хаджийска, Иван Христов, Ирина Тенчева, Мария Илиева, Владо Николов и Ути Бъчваров.

Домакини в столичния храм „Света София – Премъдрост Божия“ са Мелнишки митрополит Герасим и отец Ангел Ангелов – духовен надзорник на Софийска епархия и предстоятел на храма.

Водещият на „Тази сутрин“ по bTV  – Антон Хекимян, посланик на каузата, ще бъде специален гост в Стара Загора, където в храм „Свето Въведение Богородично“, се очаква Негово Светейшество патриарх Неофит да благослови всички деца и семейства, участници в инициативата. Националното кръщене и в останалите градове ще се проведе със съдействието на известните лица на кампанията. В Пловдив ще се присъедини Лазара Златарова, във Велико Търново – Юлияна Дончева, в Благоевград – Мария Гроздева, във Враца – Славена Вътова, а в Шумен – Иван Лечев.

Медийни партньори на кампанията „Направи го за България“ са   bTV Media Group,  вестник „24 часа“ и списание „9 месеца“. Към каузата се присъединяват SSG Jewelry, Ивентас“, AVENT, Playgro, Friendly Organic, Бебелан,HIPP, Bebivita. Партньорите ни предоставят традиционното сребърно кръстче, както и персонални пакети за бебета от първа необходимост.

Comments

comments