БФС спря правата на рефера Стефан Апостолов заради мача „Лудогорец“ – „Славия“

стефан апостолов

Съдията и депутат Стефан Апостолов, който свири равенството между „Лудогорец“ и „Славия“ е отстранен за неопределено време, обяви Българският футболен съюз на сайта си. Реферът и помощниците му Красимир Миланов и Петър Джугански направиха няколко сериозни грешки, които повлияха на изхода на двубоя на „Лудогорец Арена“ в Разград.

„На свое извънредно заседание Съдийската комисия при БФС взе решение да бъдат спрени съдийските права на Стефан Апостолов за неопределено време“, се казва в краткото съобщение. Не се посочва дали са наказани и помощниците Петър Джугански и Красимир Миланов.

В края на първата част Апостолов, който е депутат от ГЕРБ и син на кмета на Симитли – Апостол Апостолов, изгони вратаря на „Славия“ – Антонис Стериакис с директен червен картон заради игра с ръка извън наказателното поле, макар такава да нямаше. От повторението излъчено от телевизията, по която предаваше двубоя, бе видно, че топката удря вътрешната част на бедрото на Стериакис, а не ръката му.

През второто полувреме пък гол на Вандерсон не беше зачетен заради несъществуваща засада.

След мача изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев каза, че е чул как в тунела Апостолов се извинил на футболистите на „Славия“ за червения картон на Стериакис, оправдавайки решението си с „човешка грешка“.

Comments

comments