/СНИМКА/ Безплатни изследвания за ХИВ и Хепатит в ЮЗУ утре по повод Световния ден за борба със СПИН-а

pano_ 01 12 2018

 

Безплатно консултиране и изследване на граждани за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис ще се проведе в Благоевград утре в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Изследванията с бързите тестове за ХИВ и хепатит се организират от РЗИ-Благоевград по повод Световния ден за борба със СПИН-а, който ежегодно се отбелязва на 1-ви декември.

1

От днес до 30-ти ноември в областта ще се провеждат безплатни изследвания. Датите за тях в Благоевград за 27 ноември /вторник/ и 29-ти ноември /четвъртък/. Изследването ще се провежда в ЮЗУ „Неофит Рилски“ с начален час 10:30 часа, а наред с него ще бъдат разпространявани здравно-образователни материали.  

Днес изследване с бързите тестове за ХИВ и хепатит ще се проведе в Дом за деца „Иван Кюлев“ в Гоце Делчев, в сряда такова изследване ще има в Дом за деца „Петър Димитров“ в петричкото село Първомай.

Кампанията на РЗИ завършва в петък с изследване на медицински работници – студенти / акушерки и мед.сестри/ от катедра „Здравни грижи“ към факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“/, което щ се проведе в РЗИ-Благоевград  / КАБКИС и отдел „ПБПЗ“/ от 10.30 часа.

 

 

Comments

comments