Бедственото положение във Ветрен остава в сила. От АПИ ще ремонтират главния път

Ветрен след пороя
Ветрен след пороя

 

Бедственото положение във Ветрен остава в сила след като при вчерашната буря беше подкопан асфалта по главната улица на град Ветрен, съобщи БНТ.

Участъкът вече се разчиства. Пороят не е причинил щети по къщите, няма и пострадали хора.

Заради състоянието на пътя обаче от община Септември решиха да обявят бедствено положение. То ще остане в сила докато от регионалното министерство не реагират на сигналите за недовършената инфраструктура в града.

Според кмета на Ветрен това е трябвало да направят от Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като подкопаната от дъжда улица е част от републиканската пътна мрежа.

В града няма цялостно изградена канализация.

От АПИ отговориха, че ще предприемат необходимите действия за ремонт на главния път във Ветрен.

Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ е изискал от община Септември финансова обосновка за необходимите средства за ремонт на републиканската пътна мрежа на територията на град Ветрен преди поройните дъждове през изминалото денонощие.

След прецизиране на предстоящите разходи и дейности АПИ и Община Септември са готови да предприемат съвместно незабавни действия по преодоляване на пораженията от бедствието. Това съобщи инж. Иван Досев – член на УС на АПИ, който днес посети града, за да се запознае на място със ситуацията във Ветрен.

Очаква се до понеделник да стане ясна стойността на щетите, нанесени по републиканските пътища в града, след което АПИ и община Септември ще подпишат споразумителен протокол за съвместно финансиране на ремонтните  дейности по републиканските участъци на територията на град Ветрен.

На база подписания протокол Агенция „Пътна инфраструктура“ и общината ще предприемат необходимите строително – ремонтни работи за възстановяване на пътните настилки във възможно най-кратък срок.

Comments

comments