БЧК- Благоевград с участие в Международен семинар на връх Беласица

бчк


Международен образователен семинар на тема “ Спасяване на планината “ в сътрудничество с клуб “ Ентусиаст“ Струмица, Дирекция “ Оздравяване за защита, спасяване и регионален център за управление на кризи“ се проведе в периода от 22 до 25 юли 2019 г., под патронажа на Червен кръст „Струмица“.
Участие взеха общо 54 млади доброволци на Червения кръст от Купих Струмица, Битоля, Велес, Виница, Гази баба, Гостивар, Куманово, Кочани, Кичево, Неготино, Охрид, Победник, Св. Никол, Тетово, Чаир и Щип. Поканени бяха доброволци и от Младежки Червен кръст -Благоевград от България и Червен кръст Раковица от Сърбия.
От БЧК – Благоевград участваха доброволците и членове на МАЕ – Кристина Ковачка, Валерия Шишоева и Денис Цветков. Както и щатния специалист Мениджмънт на бедствията – Симеон Йорданов, който участва и като лектор по Първа долекарска помощ.
Обучението се проведе на връх Беласица в хижа „Многоцветни чешма“, на височина 1276 м. Лекциите по темата за рисковете и опасностите в планинските райони, спасяването в планина, първа помощ и ориентация се проведоха от обучени доброволци от Червения кръст и от клуба по алпинизъм „Ентусиаст“.
Младежите имаха възможност през тези четири дни да открият и да се срещнат с красотите на връх Беласица. С изкачването на „Стар връх“ те са имали поглед към България и Гърция и една прекрасна гледка към Дойранското езеро.
През тези четири дни младежите се сплотиха, сдобиха се с нови приятели, придобиха умения и знания за спасяване в планината.

Български младежки Червен кръст – Благоевград/Facebook- снимки

Comments

comments