Бърни Сандърс ще се кандидатира отново за президент на САЩ през 2020

skynews-bernie-sanders-andrew-gillum_4472614

 

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който бе кандидат на номинацията на демократите на изборите за президент на САЩ през 2016 г., ще се включи и в надпреварата за вота следващата година.

Целта му е да постигне мисията, която започна с битката за номинацията през 2016 г. Първата му цел ще е да събере 1 млн. души, които уверяват, че са готови да гласуват за него.

С дълго писмо до своите привърженици, сенаторът обеща да се заеме със специалните интереси, които той смята за доминиращи във Вашингтон.

„Нашата кампания е за създаване на правителство и икономика, които да работят за много, не само за няколко“ , казва Сандърс в писмото си.

„Заедно – вие, аз и нашата кампания от 2016 г. – започнахме политическата революция. Сега е време да завършим тази революция и да приложим визията, за която се борихме“, отбелязва той. Намерението му е да победи държавния глава Доналд Тръмп в опита му да получи още един мандат.

Сенаторът не остави съмнение за това кой вижда като истински противник, посочвайки Доналд Тръмп като „най-опасният президент в съвременната американска историята“.

„Кандидатирам се срещу президент, който е патологичен лъжец, измамник, расист, сексист, ксенофоб и управник, който подкопава американската демокрация“.

Източник: BBC NEWS

Comments

comments