Банката за развитие продава публично луксозно БМВ за 95 000 лв.

Колата е с всички екстри, като е изминала само 39 000 километра. Изложена е пред офиса на
ББР в центъра на София близо до Народния театър „Иван Вазов“. Автомобилът е бил предоставен от бившия изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев на негов съветник да я ползва. Върната е преди около десетина дни, след смяната на ръководството на банковата институция, казаха от Министерството на икономиката за Mediapool.

„Смятайте за какви неща са харчени парите на данъкоплатците. Чудесна инициатива на новия управителен съвет на държавната банка да се отърве от скъпите и неносещи доходност активи. Това е начина, открити и прозрачни търгове. А не тайно, без никой да разбере. Както се е случвало нерядко. Поздравления за целия състав, включително за изпълнителният директор Цанко Арабаджиев.“ Това написа Владислав Панев, съпредседател на „Зелено движение“ и на „Демократична България“ във Фейсбук, който разпространи новината и публикува снимки.

„Като стана кмет на София, мерцедесът на Йорданка Фандъкова и джипките на всички заместник- кметове ги чака същата съдба. Единствената разлика ще бъде, че ще бъдат изложени за продан на Московска 33“, написа след него общинският съветник от „Спаси София“ Борис Бонев във Фейсбук.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ползва автомобил на Националната служба за охрана.

Борис Бонев поздравява новото ръководство на ББР за решението им да продадат автомобила.

„Държавните служители, независимо колко висока длъжност заемат, нямат никаква необходимост от луксозни лимузини“, пише още Борис Бонев.

Comments

comments